Cheesecake od kokosa sa šumskim voćem

Cheesecake od kokosa sa šumskim voćem
Ispis

Cheesecake od kokosa sa šumskim voćem

Sastojci

Podloga

  • 60 gr tostiranih badema
  • 60 gr tostiranih indijskih oraščića
  • 20 gr kokos čipsa
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 1 čajna žličica praha maqui bobica
  • 1-2 žlice agave

Kokos krema

  • 200 gr indijskih oraščića prethodno ih namočiti minimum 4 sata
  • 100 gr kokos kreme uzmite stvrdnuti dio iz limenke kokosovog mlijeka
  • 50 gr kokosa
  • sok 1/2 limuna
  • 4 žlice agave
  • 1/3 šalice kupina
  • 1/3 šalice borovnica

Upute

Podloga

  1. Obložite kalup za tortu promjera 16 cm papirom za pečenje. 
  2. Stavite indijske oraščiće, bademe i kokos čips u multipraktik i sameljite ih u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Dodajte agavu, prah maqui bobica i kokosovo ulje te miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže. 
  3. Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama. Stavite na hlađenje dok se priprema krema.

Kokos krema

  1. Indijske oraščiće dobro ocijedite i stavite u blender. Dodajte sve ostale sastojke: kokosovu kremu, agavu, limun te miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu. 
  2. Dodajte 50 gr kokosa i opet dobro izmiksajte dok se sve ne poveže.
  3. U kremu lagano umiješajte svježe kupine i borovnice. Kremu izlijte na podlogu i izravnajte. 
  4. Tortu možete staviti par sati u zamrzivač da se stisne ili je ostaviti preko noći u frižideru.

  5. Prije serviranja, ukrasite soja šlagom, kupinama i borovnicama...


Možda će vam se svidjeti

Juha od ljubičastog batata

Juha od ljubičastog batata

Ispis Juha od ljubičastog batata Sastojci 1 kg ljubičastog batata 2 žlice maslinovog ulja 1 crveni luk (kapula) sitno nasjeckan 5-6 češnja češnjaka 1 komadić đumbir otprilike veličine palca 250 g smeđih šampinjona 1 konzerva kokosovog mlijeka 1.5-2 dl nezašećerenog biljnog mlijeka (bademovo, rižino i […]

Čokoladni tartovi

Čokoladni tartovi

Ispis Čokoladni tartovi Sastojci Podloga za tart 200 gr badema pečenih 20 gr kokosa 100 gr datulja prethodno namočiti minimum 1 sat 2-3 žlice kakao praha 3 žlice kokosovog ulja 1-2 žlice agave Čokoladna krema 200 gr kokos kreme stvrdnuti dio iz limenke kokosovog mlijeka […]



Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *