Čokoladna mini torta

Čokoladna mini torta

 

Ispis

Čokoladna mini torta

Sastojci

Baza

  • 60 gr badema pečenih
  • 40 gr indijskih oraščića
  • 1 žlica kakao praha
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1-2 žlice agave

Čokoladna krema

  • 250 gr indijskih oraščića prethodno namočiti minimum 4 sata
  • 90 gr datulja prethodno namočiti minimum 1 sat
  • 50 gr kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 40 gr tamne čokolade
  • 2 žlice kakao praha
  • 1-2 žlice agave
  • 5-6 žlica bademovog mlijeka ili nekog drugog po želji

Čokoladni preljev

  • 60 gr tamne čokolade
  • 1-2 žlice kokosovog ulja
  • 100 gr kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
  • 2 žlice kakao praha
  • 2-3 žlice agave

Upute

Baza

  1. Obložite kalup za tortu promjera 12 cm papirom za pečenje. 
  2. Stavite bademe i indijske oraščiće u multipraktik i sameljite u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Dodajte kakao prah, kokosovo ulje i agavu te miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže. 
  3. Nakon što je sve dobro povezano, dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama. Stavite na hlađenje dok se priprema krema.

Čokoladna krema

  1. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na laganoj vatri.
  2. Ocijedite indijske oraščiće i datulje te ih stavite u blender. Dodajte sve ostale sastojke: kokos kremu, otopljenu čokoladu, agavu i kakao prah. Miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu. 


    Ukoliko je krema pregusta za miksanje dodajte 5-6 žlica bademovog mlijeka ili nekog drugog po želji.

  3. Kremu stavite na bazu te tortu stavite par sati u zamrzivač da se stisne ili preko noći u frižider.

Čokoladni preljev

  1. Za čokoladni preljev otopite kokosovo ulje i čokoladu na laganoj vatri. 
  2. U blender stavite kokosovu kremu, otopljenu čokoladu, kakao prah i agavu te samo kratko promiksajte dok se sve ne poveže. Potrebno je što kraće miksati kako bi preljev ostao gust i kako biste ga mogli u debljem sloju rasporediti po torti (kao na slici).
  3. Lagano namažite preko kolača.

    Napomena: Ukoliko je torta bila u zamrzivaču, ostavite je vani neko vrijeme prije stavljanja preljeva inače će se preljev brzo stisnuti pa ga nećete moći lijepo rasporediti.

Ukrašavanje

  1. Tortu ukrasite svježim kupinama.


Napomene

  1. Ova količina sastojaka je dovoljna za mini tortu promjera 12 cm.

  2. Konzervu kokosovog mlijeka je najbolje staviti u frižider preko noći kako bi se lakše odvojila kokos krema od tekućine.


Možda će vam se svidjeti

Mini torta s plavom spirulinom

Mini torta s plavom spirulinom

Da li ste čuli za plavu spirulinu? Plava spirulina, poznata još i kao Blue Majik,  je vrsta mikroalge spiruline. Za razliku od zelene spiruline koja ima dosta intenzivan okus, ova alga je gotovo bez okusa pa je idealna za izradu slastica. Potrebno je dodati samo […]

Energetske kuglice sa suhim marelicama

Energetske kuglice sa suhim marelicama

Ispis Energetske kuglice sa suhim marelicama Sastojci 150 gr suhih marelica prethodno ih namočiti par sati u vodi da omekšaju 100 gr tostiranih badema 60 gr tostiranih indijskih oraščića 60 gr kokosa 2 žlice soka od limuna ili limete malo vanilije u prahu 1 žlica […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *