Čokoladna mini torta

Čokoladna mini torta

 

Ispis

Čokoladna mini torta

Sastojci

Baza

  • 60 gr badema pečenih
  • 40 gr indijskih oraščića
  • 1 žlica kakao praha
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1-2 žlice agave

Čokoladna krema

  • 250 gr indijskih oraščića prethodno namočiti minimum 4 sata
  • 90 gr datulja prethodno namočiti minimum 1 sat
  • 50 gr kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 40 gr tamne čokolade
  • 2 žlice kakao praha
  • 1-2 žlice agave
  • 5-6 žlica bademovog mlijeka ili nekog drugog po želji

Čokoladni preljev

  • 60 gr tamne čokolade
  • 1-2 žlice kokosovog ulja
  • 100 gr kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
  • 2 žlice kakao praha
  • 2-3 žlice agave

Upute

Baza

  1. Obložite kalup za tortu promjera 12 cm papirom za pečenje. 
  2. Stavite bademe i indijske oraščiće u multipraktik i sameljite u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Dodajte kakao prah, kokosovo ulje i agavu te miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže. 
  3. Nakon što je sve dobro povezano, dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama. Stavite na hlađenje dok se priprema krema.

Čokoladna krema

  1. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na laganoj vatri.
  2. Ocijedite indijske oraščiće i datulje te ih stavite u blender. Dodajte sve ostale sastojke: kokos kremu, otopljenu čokoladu, agavu i kakao prah. Miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu. 


    Ukoliko je krema pregusta za miksanje dodajte 5-6 žlica bademovog mlijeka ili nekog drugog po želji.

  3. Kremu stavite na bazu te tortu stavite par sati u zamrzivač da se stisne ili preko noći u frižider.

Čokoladni preljev

  1. Za čokoladni preljev otopite kokosovo ulje i čokoladu na laganoj vatri. 
  2. U blender stavite kokosovu kremu, otopljenu čokoladu, kakao prah i agavu te samo kratko promiksajte dok se sve ne poveže. Potrebno je što kraće miksati kako bi preljev ostao gust i kako biste ga mogli u debljem sloju rasporediti po torti (kao na slici).
  3. Lagano namažite preko kolača.

    Napomena: Ukoliko je torta bila u zamrzivaču, ostavite je vani neko vrijeme prije stavljanja preljeva inače će se preljev brzo stisnuti pa ga nećete moći lijepo rasporediti.

Ukrašavanje

  1. Tortu ukrasite svježim kupinama.


Napomene

  1. Ova količina sastojaka je dovoljna za mini tortu promjera 12 cm.

  2. Konzervu kokosovog mlijeka je najbolje staviti u frižider preko noći kako bi se lakše odvojila kokos krema od tekućine.


Možda će vam se svidjeti

Čokoladni puding od avokada

Čokoladni puding od avokada

  Ispis Čokoladni puding od avokada Sastojci 1 avokado srednje veliki 2 žlice kakao praha 5 žlica agave ili sirupa od datulja 2-3 žlice bademovog mlijeka Upute Stavite sve sastojke u blender i miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Poslužite u čaši te ukrasite nasjeckanom čokoladom i […]

Čoko keksi sa lješnjacima i teff brašnom

Čoko keksi sa lješnjacima i teff brašnom

  Ispis Čoko keksi sa lješnjacima i teff brašnom Sastojci 100 gr teff brašna 30 gr brašna od bijele riže 20 gr tapioka brašna 100 gr tostiranih lješnjaka mljevenih 50 gr kakao praha 70 gr kokos šećera 2 žličice praška za pecivo 100 gr kokos […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *