Čokoladni mini kuglofi

Čokoladni mini kuglofi
Ispis

Čokoladni mini kuglofi

Sastojci

Čokoladna krema

  • 150 g indijskih oraščića prethodno ih namočiti u vodi minimum 4 sata
  • 100 g kokos kreme uzmite stvrdnuti dio iz limenke kokosovog mlijeka
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 100 g tamne čokolade, 70%
  • 50 g datulja prethodno ih namočiti u vodi minimum 1 sat
  • 1-2 žlice agave ili po potrebi

Čokoladna baza (+ za preljev)

  • 100 g tamne čokolade, 70%

Upute

Čokoladna krema

  1. Stavite 3 žlice otopljenog kokosovog ulja i čokoladu na laganu vatru i miješajte dok se čokolada posve ne otopi. Stavite sa strane da se malo ohladi. 

  2. Ocijedite indijske oraščiće i stavite ih u blender. Dodajte kokos kremu, otopljenu čokoladu i kokosovo ulje te ocijeđene datulje. Miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Po potrebi dodajte jos 1-2 žlice agave ili po želji. 

  3. Kremu ulijte u silikonske kalupe za mini kuglofe, ali tako da ostane barem malo mjesta za tanak sloj čokolade koji ćete dodati kad se krema stisne, a koji će poslužiti kao baza. 

Čokoladna baza

  1. Otopite čokoladu na posve laganoj vatri uz konstantno miješanje. Stavite sa strane da se ohladi. 
  2. Izvadite mini kuglofe iz zamrzivača i preko svakog prelijte tanki sloj čokolade. Stavite opet na kratko u zamrzivač da se baza stisne.

  3. Pažljivo ih izvadite iz kalupa i prelijte čokoladom. Ukrasite borovnicama i jestivim cvijećem.

    Držati u frižideru. 


Možda će vam se svidjeti

Čoko muffini sa lješnjacima i  slanutkovim brašnom

Čoko muffini sa lješnjacima i slanutkovim brašnom

  Ispis Čoko muffini sa lješnjacima i slanutkovim brašnom Sastojci Muffini 100 g slanutkovog brašna 50 g zobenog brašna 100 g tostiranih lješnjaka samljevenih 70-80 g kokos šećera 40 g kakao praha 5 žlica kokosovog ulja 2 dl bademovog mlijeka + 1-2 žlice ako je […]

Čokoladna torta od prosa

Čokoladna torta od prosa

  Ispis Čokoladna torta od prosa Sastojci Podloga 80 gr tostiranih badema 10 gr zobenih pahuljica 50 gr datulja prethodno ih namočiti u vodi sat-dva 1 žlica kakao praha Čokoladna krema od prosa 100 gr prosa 3.5 dl bademovog mlijeka 120 gr datulja prethodno ih […]



Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *