Čokoladni tartovi

Čokoladni tartovi
Ispis

Čokoladni tartovi

Sastojci

Podloga za tart

  • 200 gr badema pečenih
  • 20 gr kokosa
  • 100 gr datulja prethodno namočiti minimum 1 sat
  • 2-3 žlice kakao praha
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 1-2 žlice agave

Čokoladna krema

  • 200 gr kokos kreme stvrdnuti dio iz limenke kokosovog mlijeka
  • 100 gr tamne čokolade
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice kakao praha
  • 3-4 žlice agave

Upute

Podloga za tart

  1. Pripremite tri kalupa za tart promjera 11 cm.
  2. Stavite bademe u multipraktik i sameljite ih u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Ocijedite dobro datulje i stavite ih u multipraktik zajedno sa kokosom, kakao prahom, agavom i kokosovim uljem. Miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže.

  3. Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupima i dobro utisnite prstima tako da dobijete male košarice. 
  4. Stavite ih u zamrzivač na pola sata da se malo stvrdnu i da ih možete lakše izvadit iz kalupa.

Čokoladna krema

  1. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na laganoj vatri. Malo ohladite.
  2. U blender stavite kokos kremu, otopljenu čokoladu, kakao prah i agavu. Miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu.

  3. Pažljivo izvadite košarice za tartove iz kalupa te ih napunite kremom od čokolade. Tartove stavite u frižider na sat-dva da se krema stisne.

  4. Ukrasite borovnicama, kupinama, malinama, kakao nibsima (drobljenim kakao zrnima), jestivim cvijećem...


Možda će vam se svidjeti

Juha od ljubičastog batata

Juha od ljubičastog batata

Ispis Juha od ljubičastog batata Sastojci 1 kg ljubičastog batata 2 žlice maslinovog ulja 1 crveni luk (kapula) sitno nasjeckan 5-6 češnja češnjaka 1 komadić đumbir otprilike veličine palca 250 g smeđih šampinjona 1 konzerva kokosovog mlijeka 1.5-2 dl nezašećerenog biljnog mlijeka (bademovo, rižino i […]

Čokoladna mini torta

Čokoladna mini torta

  Ispis Čokoladna mini torta Sastojci Baza 60 gr badema pečenih 40 gr indijskih oraščića 1 žlica kakao praha 1 žlica kokosovog ulja 1-2 žlice agave Čokoladna krema 250 gr indijskih oraščića prethodno namočiti minimum 4 sata 90 gr datulja prethodno namočiti minimum 1 sat […]



Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *