Čokoladni tartovi

Čokoladni tartovi

 

Ispis

Čokoladni tartovi

Sastojci

Podloga za tart

  • 200 gr badema pečenih
  • 20 gr kokosa
  • 100 gr datulja prethodno namočiti minimum 1 sat
  • 2-3 žlice kakao praha
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 1-2 žlice agave

Čokoladna krema

  • 200 gr kokos kreme stvrdnuti dio iz limenke kokosovog mlijeka
  • 100 gr tamne čokolade
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice kakao praha
  • 3-4 žlice agave

Upute

Podloga za tart

  1. Pripremite tri kalupa za tart promjera 11 cm.
  2. Stavite bademe u multipraktik i sameljite ih u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Ocijedite dobro datulje i stavite ih u multipraktik zajedno sa kokosom, kakao prahom, agavom i kokosovim uljem. Miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže.

  3. Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupima i dobro utisnite prstima tako da dobijete male košarice. 
  4. Stavite ih u zamrzivač na pola sata da se malo stvrdnu i da ih možete lakše izvadit iz kalupa.

Čokoladna krema

  1. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na laganoj vatri. Malo ohladite.
  2. U blender stavite kokos kremu, otopljenu čokoladu, kakao prah i agavu. Miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu.

  3. Pažljivo izvadite košarice za tartove iz kalupa te ih napunite kremom od čokolade. Tartove stavite u frižider na sat-dva da se krema stisne.

  4. Ukrasite borovnicama, kupinama, malinama, kakao nibsima (drobljenim kakao zrnima), jestivim cvijećem...


Možda će vam se svidjeti

Čokoladna torta od prosa

Čokoladna torta od prosa

  Ispis Čokoladna torta od prosa Sastojci Podloga 80 gr tostiranih badema 10 gr zobenih pahuljica 50 gr datulja prethodno ih namočiti u vodi sat-dva 1 žlica kakao praha Čokoladna krema od prosa 100 gr prosa 3.5 dl bademovog mlijeka 120 gr datulja prethodno ih […]

Brownies od crnog graha

Brownies od crnog graha

  Ispis Brownies od crnog graha Sastojci 1.5 šalica kuhanog crnog graha otprilike 300 g ocijeđenog 2 chia jaja (zamjena za 2 jaja od chia sjemenki) 2 žlice samljevenih chia sjemenki + 5 žlica vode, promiješati i ostaviti da odstoji 5-10 minuta 50 gr tostiranih […]



Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *