Dr. Michael Greger i najnovije iz svijeta nutricionizma

Dr. Michael Greger i najnovije iz svijeta nutricionizma

Svi smo upoznati sa slučajem kada prilikom napuštanja doktorske ordinacije odlazimo ruku punih prospekata sa raznim informacijama o najnovijim lijekovima i pripravcima farmaceutske industrije.

Međutim, da li ste ikada napustili tu istu ordinaciju obogaćeni novim saznanjima o dostignućima iz svijeta nutricionizma, te o tome koja hrana možda može pomoći vašem zdravstvenom problemu?

Postoje brojna istraživanja koja pokazuju važnost utjecaja prehrane na fizičko zdravlje pojedinca, a većina tih istraživanja je dostupna zahvaljujući jednom čovjeku.

Dr. Michael Greger je liječnik, autor knjiga ‘How not to die’ i ‘How not to die cookbook’ te osnivač stranice www.nutritionfacts.org.

Osnivač je American College of Lifestyle Medicine. Medicinu je zavšio na Cornell University School of Agriculture i na Tufts University School of Medicine, a specijalizacija mu je klinička prehrana

Glavni cilj stranice www.nutritionfacts.org je da prethodno spomenuta istraživanja ugledaju svjetlo dana i prikažu se na način razumljiv i liječnicima i pacijentima. Tu možete pogledati brojne video zapise, ne duže od nekoliko minuta, a koji se objavljuju gotovo svakodnevno pa ih sada ima i više od tisuću. Važno je napomenuti da je sav sadržaj stranice kompletno besplatan, a i sam dr. Greger radi volonterski.

Obje njegove knjige su New York Times bestseleri, a sav prihod koji dobije od knjiga, DVD-ova te ostalih angažmana donira se za rad raznih dobrotvornih organizacija.

Sva videa su dostupna na slijedećem linku: https://nutritionfacts.org/topics/. Odlična stvar je i to što ih možete pretraživati po određenim kategorijama te ključnim riječima.
Najbrži način da se upozate sa radom dr. Greger-a je da pogledate slijedeći video zapis koji je svojevrstan sažetak njegovog dosadašnjeg rada:

 

 

I za kraj nekoliko riječi dr.Gregera

“Nastavlja me fascinirati sposobnost samoiscijejenja našeg tijela. Naša tijela žele biti zdrava, samo ako im mi to dopustimo. Ova istraživanja pokazuju, da čak i nakon godina uništavanja samog sebe užasnom prehranom, naša tijeka mogu popraviti štetu, otvoriti ponovo arterije te ček usporiti i neke karcinome, Zbog toga nikad nije kasno početi vježbati i zdavo se hraniti.”Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *