Food choices

Food choices

Uvijek smo u potrazi za dobrim dokumentarcima sa tematikom hrane. Ovo je jedan od onih koji će vas natjerati da dobro razmislite o svemu što mislite da znate u vezi hrane i zdravlja, i sigurno će vas inspirirati da napravite promjene u vlastitom životu, a možda čak i da se prebacite se na prehranu baziranu na namirnicama biljnog porijekla.

Autor ovog dokumentarca je Michal Siewierski, TV producent i autor s nominacijom za Emmy. Film dokumentira njegovo trogodišnje istraživanje o hrani koju konzumiramo i utjecaju koji naši svakodnevni izbori u pogledu hrane imaju na naše zdravlje i zdravlje našeg planeta. Ovdje se govori o zdravlju, okolišu, pravima životinja te se također prikazuje i nekoliko predivnih priča osobne transformacije. Ovaj dokumentarac će vam zasigurno promjeniti način na koji razmišljate o hrani.

U njemu su prikazani intervjui sa liječnicima i znanstvenicima, predvodnicima pokreta ishrane bazirane na namirnicama biljnog porijekla: DR. T. Colin Campbell – vodeći stručnjak na ovom polju, autor Kineske studije, Dr. Tony Bark – iz američkog Center For Disease Prevention, Dr. John A. McDougall – liječnik i autor The Starch Solution, Dr. Richard Oppenlander – autor Comfortably Unaware, Dr. Pam Popper – autor Food Over Medicine, Rich Roll – autor Finding Ultra, Joe Cross – autor dokumentarca Fat, Sick and nearly dead, Paul Watson – osnivač Sea Shepherd Conservation Society, …

Produciran je sredstvima skupljenim na crowdfunding platformi Indiegogo što je, čini se, ovih dana postao jedini način da se snimi dokumentarac ovakve tematike.

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *