Mini torta s plavom spirulinom

Mini torta s plavom spirulinom

Da li ste čuli za plavu spirulinu? Plava spirulina, poznata još i kao Blue Majik,  je vrsta mikroalge spiruline. Za razliku od zelene spiruline koja ima dosta intenzivan okus, ova alga je gotovo bez okusa pa je idealna za izradu slastica. Potrebno je dodati samo malu količinu ovog čudesnog praha kako biste dobili neobičan desert koji će se svima svidjeti.

Mini torta s plavom spirulinom

Obroka 4

Sastojci

Podloga

  • 50 g tostiranih badema
  • 10 g chia sjemenki
  • 10 g zobenih pahuljica
  • 10 g kakao praha otprilike 1 žlica
  • 50 g datulja prethodno ih namočite u vodi minimum sat vremena
  • malo agava sirupa ukoliko je potrebno dodatno zasladiti

Krema

  • 200 g indijskih oraščića namočite ih u vodi minimum 4 sata
  • 50 g kokos kreme
  • 3-4 žlice agave
  • sok 1/2 limuna
  • 50 g svježih borovnica
  • 1.5-2 žličice plave spiruline

Toping

  • 50 g tamne čokolade

Upute

Podloga

  1. Obložite mini kalup za tortu promjera 10 cm papirom za pečenje. 
  2. Stavite bademe i zobene pahuljice u multipraktik i sameljite ih u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Dodajte ocijeđene datulje, chia sjemenke i kakao prah te miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže. Dodajte malo agave ukoliko je potrebno još malo zasladiti. 
  3. Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama. Stavite u frižider dok se priprema krema.

Krema

  1. Sve sastojke za kremu stavite u blender i miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu. 
  2. Kremu izlijte na podlogu i izravnajte. 
  3. Tortu stavite u frižider preko noći ili par sati u zamrzivač da se stisne. 
  4. Prije serviranja, ukrasite je otopljenom čokoladom i voćem po želji.

Biješke

  1. Prije korištenja, limenku kokosovog mlijeka stavite u frižider preko noći kako bi lakše mogli odvojiti čvrstu kokosovu kremu.
  2. Pošto sada nije sezona borovnica, slobodno ih možete preskočiti.
  3. Iako  je ovo mali cheesecake, dosta je zasitan i kaloričan, te dostatan za otprilike 4 serviranja. Ipak, ukoliko radite za veću grupu ljudi, potrebno je udvostručiti recept.


Možda će vam se svidjeti

Cheesecake od matche, avokada i limuna

Cheesecake od matche, avokada i limuna

  Ispis Cheesecake od matche, avokada i limuna Sastojci Podloga 80 g tostiranih badema 10 g zobenih pahuljica 10 g kokosa 50 g datulja prethodno ih namočiti u vodi minimum 1 sat 1 žlica kokosovog ulja Krema od matche, avokada i limuna 150 g indijskih […]

Cheesecake od kokosa i limuna sa malinama i borovnicama

Cheesecake od kokosa i limuna sa malinama i borovnicama

  Ispis Cheesecake od kokosa i limuna sa malinama i borovnicama Sastojci Podloga 90 g pečenih badema 10 g kokosa 3 datulje prethodno ih namočiti minimum 1 sat 1 žlica agave 1 žlica kokosovog ulja Krema od kokosa i limuna 200 g indijskih oraščića prethodno […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *