Pizza od quinoe i povrća

Pizza od quinoe i povrća

 

Ispis

Pizza od quinoe i povrća

Sastojci

Baza za pizzu

  • 150 gr quinoe prethodno je namočiti minimum 4 sata
  • 5-6 komada suhih rajčica prethodno ih namočiti 1-2 sata
  • 1-2 čajne žličice praha od rajčice ( može se izostaviti)
  • 1/2 čajne žličice kurkume
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • 1 dl vode
  • 1 vrh puna žlica psyllium praha

Namaz od indijskih oraščića i crvenog kupusa

  • 50 gr indijskih oraščića prethodno ih namočiti minimum 2 sata
  • 2/3 šalice crvenog kupusa nasjeckati
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 50 gr dimljenog tofua
  • 1 žlica prehrambenog kvasca
  • 1-2 češnja češnjaka
  • sok 1/2 limuna
  • sol

Toping

  • Gljive
  • Cherry rajčice
  • Tikvice
  • Crvena paprika
  • Bosiljak
  • Crveni kupus nasjeckati

Upute

Baza za pizzu

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite lim za pečenje papirom i lagano ga nauljite. 
  2. Dobro ocijedite quinou i stavite je u blender. Dodajte sve ostale sastojke (osim psylliuma): ocijeđene suhe rajčice, prah od rajčica, kurkumu, češnjak, maslinovo ulje, sol i vodu te miksajte dok se sve ne poveže. Provjerite da li je dovoljno začinjeno te začinite prema želji.
  3. Na kraju dodajte psyllium i miksajte još nekih 10-15 sekundi dok se ne stvori kompaktna smjesa.
  4. Napomena u vezi psylliuma: prije dodavanja psylliuma potrebno je dodati sve začine koje namjeravate koristiti te dobro promiješati. Nakon što ste dodali psyllium, smjesa će vrlo brzo postati gusta i stoga će ih biti vrlo teško ravnomjerno umiješati.
  5. Žlicom rasporedite smjesu po limu za pečenje te oblikujte željenu veličinu i oblik. 

  6. Pecite oko 25-30 minuta dok tijesto ne postane hrskavo. Izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi.

Namaz od indijskih oraščića i crvenog kupusa

  1. Ocijedite indijske oraščiće i stavite ih u blender. Dodajte sve ostale sastojke i miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.

Toping

  1. Stavite gljive, isjeckanu crvenu papriku, cherry rajčice i tikvicu isjeckanu na kolutiće u vatrostalnu zdjelu, dodajte žlicu maslinovog te dobro promiješajte. Stavite peći u pećnicu 10-15 minuta na 180 °C dok povrće ne omekša. 

    Izvadite iz pećnice i začinite.

  2. Nakon što se baza za pizzu ohladila, premažite je namazom i stavite pečeno povrće i začine...


Možda će vam se svidjeti

Energetske kuglice sa suhim marelicama

Energetske kuglice sa suhim marelicama

Ispis Energetske kuglice sa suhim marelicama Sastojci 150 gr suhih marelica prethodno ih namočiti par sati u vodi da omekšaju 100 gr tostiranih badema 60 gr tostiranih indijskih oraščića 60 gr kokosa 2 žlice soka od limuna ili limete malo vanilije u prahu 1 žlica […]

Čokoladna mini torta

Čokoladna mini torta

  Ispis Čokoladna mini torta Sastojci Baza 60 gr badema pečenih 40 gr indijskih oraščića 1 žlica kakao praha 1 žlica kokosovog ulja 1-2 žlice agave Čokoladna krema 250 gr indijskih oraščića prethodno namočiti minimum 4 sata 90 gr datulja prethodno namočiti minimum 1 sat […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *