Pizza od quinoe i povrća

Pizza od quinoe i povrća

 

Ispis

Pizza od quinoe i povrća

Sastojci

Baza za pizzu

  • 150 gr quinoe prethodno je namočiti minimum 4 sata
  • 5-6 komada suhih rajčica prethodno ih namočiti 1-2 sata
  • 1-2 čajne žličice praha od rajčice ( može se izostaviti)
  • 1/2 čajne žličice kurkume
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • 1 dl vode
  • 1 vrh puna žlica psyllium praha

Namaz od indijskih oraščića i crvenog kupusa

  • 50 gr indijskih oraščića prethodno ih namočiti minimum 2 sata
  • 2/3 šalice crvenog kupusa nasjeckati
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 50 gr dimljenog tofua
  • 1 žlica prehrambenog kvasca
  • 1-2 češnja češnjaka
  • sok 1/2 limuna
  • sol

Toping

  • Gljive
  • Cherry rajčice
  • Tikvice
  • Crvena paprika
  • Bosiljak
  • Crveni kupus nasjeckati

Upute

Baza za pizzu

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite lim za pečenje papirom i lagano ga nauljite. 
  2. Dobro ocijedite quinou i stavite je u blender. Dodajte sve ostale sastojke (osim psylliuma): ocijeđene suhe rajčice, prah od rajčica, kurkumu, češnjak, maslinovo ulje, sol i vodu te miksajte dok se sve ne poveže. Provjerite da li je dovoljno začinjeno te začinite prema želji.
  3. Na kraju dodajte psyllium i miksajte još nekih 10-15 sekundi dok se ne stvori kompaktna smjesa.
  4. Napomena u vezi psylliuma: prije dodavanja psylliuma potrebno je dodati sve začine koje namjeravate koristiti te dobro promiješati. Nakon što ste dodali psyllium, smjesa će vrlo brzo postati gusta i stoga će ih biti vrlo teško ravnomjerno umiješati.
  5. Žlicom rasporedite smjesu po limu za pečenje te oblikujte željenu veličinu i oblik. 

  6. Pecite oko 25-30 minuta dok tijesto ne postane hrskavo. Izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi.

Namaz od indijskih oraščića i crvenog kupusa

  1. Ocijedite indijske oraščiće i stavite ih u blender. Dodajte sve ostale sastojke i miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.

Toping

  1. Stavite gljive, isjeckanu crvenu papriku, cherry rajčice i tikvicu isjeckanu na kolutiće u vatrostalnu zdjelu, dodajte žlicu maslinovog te dobro promiješajte. Stavite peći u pećnicu 10-15 minuta na 180 °C dok povrće ne omekša. 

    Izvadite iz pećnice i začinite.

  2. Nakon što se baza za pizzu ohladila, premažite je namazom i stavite pečeno povrće i začine...


Možda će vam se svidjeti

Čokoladna mini torta

Čokoladna mini torta

  Ispis Čokoladna mini torta Sastojci Baza 60 gr badema pečenih 40 gr indijskih oraščića 1 žlica kakao praha 1 žlica kokosovog ulja 1-2 žlice agave Čokoladna krema 250 gr indijskih oraščića prethodno namočiti minimum 4 sata 90 gr datulja prethodno namočiti minimum 1 sat […]

Avokado i mango mini cheesecake

Avokado i mango mini cheesecake

  Ispis Avokado i mango mini cheesecake Sastojci Baza 100 gr badema pečenih 10 gr zobenih pahuljica 10 gr sjemenki konoplje 2 žlice kokosovog ulja 1-2 žlice agave Krema 200 gr indijskih oraščića prethodno ih namočite minimum 4 sata 100 gr manga 100 gr avokada […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *