Kuglice od heljde, lješnjaka i čokolade

Sastojci

  • 100 g heljde prethodno namočiti u vodi 3-4 sata
  • 3 dl mlijeka od badema ili nekog drugog po želji
  • 200 g datulja prethodno ih namočiti u vodi minimum 2 sata
  • 150 g lješnjaka pečenih, očišćenih od ljuskice i samljevenih
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
  • 1 žlica kakao praha

Ekstra

  • 100 g tamne čokolade
  • kakao prah

Upute

  1. Nakon što je heljda bila potopljena par sati, dobro je ocijedite i stavite u lonac zajedno sa 3 dl bademovog mlijeka. Pustite da uzavre te kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta (heljda se ne smije prekuhati). Uklonite s vatre. Heljdu ocijedite ukoliko je još ostalo malo tekućine i ostavite da se skroz ohladi. 
  2. U malom lončiću otopite kokosovu kremu i čokoladu. 
  3. Kada se heljda ohladila, stavite je u blender i dodajte ocijeđene datulje. Miksajte dok ne dobijete gustu smjesu.
  4. Premjestite smjesu u zdjelu te dodajte otopljenu čokoladu i kokos kremu, samljevene lješnjake i 1 žlicu kakao praha. Običnim mikserom lagano promiješajte dok se sve ne poveže. 

  5. Smjesu stavite u zdjelu i ostavite u frižideru preko noći kako bi se smjesa malo stvrdnula te kako biste mogli napraviti lijepe kuglice.
  6. Ujutro oblikujte kuglice te ih umočite u čokoladu ili uvaljajte u kakao prah. Kuglice držati u frižideru.